måndag 13 juli 2015

Fem månader

Plötsligt har det gått en månad igen och i lördags blev vår lilla trollunge fem månader gammal. Idag har vi varit på fem-månaderskontroll till rådgivningen och vet att Oliver nu väger 6,5 fina kilogram och är 63 cm lång.



På en månad har ljudförrådet utökats märkbart och Oliver experimenterar med nya ljud och läten. Läpparna pressar han hårt ihop och blåser bubblor så spottet flyger. Han svarar med melodiska utläggningar när man talar med honom, och ibland kan han skrika till riktigt högt och klart.



Han skrattar så han kiknar när någonting är roligt, och har börjat bli kittlig. Han skrattar åt tittut-leken och väntar med skräckblandad förtjusning på när man skall dyka upp bakom soffan igen. När man tittar fram och säger "kukku" så lever han sig in i leken med hela kroppen, benen sprattlar och armarna flaxar.

Utseendemässigt börjar han mer och mer lika sin pappa, och håret är precis lika bångstyrigt som pappas. Han har äntligen upptäckt katterna och sträcker sig aktivt efter dem när de är nära. Han griper tag i leksaker och undersöker dem noga både med händer och mun. Bäst tycker han om små mjuka leksaker som passar bra i handen.



Vid fem månaders ålder äter han med god aptit allt som bjuds. Morot, potatis, batat, majs, avokado, äpple, päron, bär och frukter av alla sorter har han smakat på och gett sitt godkännande åt. Han äter mat två gånger om dagen, annars är det fortfarande mjölk som gäller.

Fem månader. En sekund, en evighet. Underbara unge, väx aldrig upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar